[NEW] MC Face Powder

Salam all,

Now introducing the latest product from Meiko Japan!! MC Face Powder (MCFP) ni adalah salah satu produk dari brand MC Collections. Sesiapa yang pernah guna MC Collections Cover & Treatment (MCCT) Foundation tu, mesti familiar dgn MC Collections ni kan? Haa.. MCFP ni adalah compact powder utk brand MC Collections.

Apa yang special nya tentang MCFP berbanding compact powder biasa?
1. Plant-based cosmetic ingredients
~ Ia diperbuat 100% daripada bahan2 semulajadi. Main ingredients terdiri daripada extract daun, minyak aloe vera, dan talc palm (bahan2 untuk mengekalkan kelembapan kulit)

2. Able to improve and cure skin condition
~ Dengan menggunakan ekstrak aloe vera, compact powder ni mampu untuk mengecilkan pori2, melembutkan & mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga amat sesuai utk kulit wanita Asia.

3. Boleh bertindak sbg agen anti-penuaan – Menggunakan apple stem cell
~ Mesti pernah dgr pasal apple stem cell kan? Pernah tau tak apa apple stem cell tu? Apple stem cell ni sbnrnya dari Switzerland, mulanya bila apple2 kat situ boleh tahan sampai 4 bulan! Bayang kan apple tu xrosak & still segar sampai 4 bulan.. Cuba kita beli sebiji apple kt kedai, kita tgk berapa apple tu boleh bertahan kalau xmasuk dalam peti sejuk? Haa.. ini menunjukkan stem cell apple from Switzerland ni sgt bagus utk melambatkan proses penuaan.. sbb tu boleh tahan sampai 4 bulan! So saintis2 telah ambik apple stem cell from Swiss ni and apply dlm produk kosmetik, termasuklah dlm MCFP ni. So yes, MCFP ni jugak boleh bertindak sbg agen anti-penuaan. Menarik kan?

4. Mengandungi grape seed oil (minyak biji anggur?)
~ Grape seed oil ni dikatakan mengandungi 2x ganda kandungan Vitamin E daripada olive oil (minyak zaitun)! Vit E sgt bgs utk kulit kerana ia boleh membantu utk melindungi kulit dari partikel2 yg boleh menyebabkan penuaan kulit & ianya boleh melembutkan kulit!

Memang best kan? lain daripada yang lain, and you MUST have it! MCFP mmg kombinasi yang sgt bagus utk dipakai sekali dgn MCFP!

MCFP ni didatangkan dgn 3 kod warna;
P35 – fair skin (pinkish tone)
P45 – typical malay skin
P55 – sawo matang

MCFP ni yang bagus nya, casing dijual berasingan dgn span & refill. So kalau dah habis, boleh beli refill je.. senang kan? Boleh je kalau nk beli salah satu sahaja 😉

PRICE:
Casing – RM50
Refill – RM52
Span – RM14

Casing – RM50

Refill – RM52

Span – RM14

TO ORDER:
SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *