MEIKO CNY PREORDER SALE!!

MEIKO CNY PREORDER SALE (26 JAN – 30 JAN 2015)

SILA BACA TERMS & CONDITIONS dengan teliti Ya. If xfaham Boleh tanya ☺️

TERMS & CONDITIONS
1. Ini adalah PREORDER SALE. Harga yang tertera adalah Harga SALE, iaitu lebih murah dari normal price kami & sudah tentu lebih murah berbanding kedai.
2. Harga yang dipaparkan TIDAK termasuk kos postage.
3. PREORDER SALE ini bermakna, anda membuat order & payment SEPANJANG sale. Barang anda akan dpt expected hujung Februari. Saya akan inform & update tracking number once Barang dah sampai & dipos.
4. Jika anda mahu Cepat, Boleh beli guna normal price kami.
5. Semua produk adalah 100% ORIGINAL JAPAN ATAU JAMINAN WANG ANDA DIKEMBALIKAN.

Untuk order, atau sebarang pertanyaan, boleh PM/SMS/WA
0133986129

Last but not least, HAPPY SHOPPING!!!

1. NR Make Up Base RM35
2. NR Cover Face RM35
3. NR Magical Lipstick RM35
4. NR Silky Lucent Powder RM35
5. NR Pressed Powder RM35
6. NR Summer Cake RM35
7. NR 3D Eyeliner RM35
8. NR Liquid Moisture Foundation RM35 (TIADA DLM GAMBAR)

1. NR Essence Lotion RM40
2. NR Moist Skin Lotion RM40
3. NR Facial Freshener RM40
4. NR Moist Milky Lotion RM40
5. NR Nourishing Pack RM40
6. NR Facial Foam RM40
7. NR Moist Skin Cream RM40
8. NR Night Cream RM40
9. NR Facial Clean RM40

1. OCTARD AC2 Foundation RM45
2. OCTARD Cover Foundation RM45
3. OCTARD Moisture 2 Foundation RM45
4. OCTARD Soft 2 Cake RM45

  
1. MC Cover & Treatment (MCCT) RM58
2. MC Face Powder RM48
3. MC BB Cream RM135
4. MC Lipstick (refill) RM50
 

1. HI CARE Skin Freshener RM29
2. HI CARE Skin Lotion RM29
3. HI CARE Milk Lotion RM29

1. OCTARD EX Milk RM69
2. OCTARD EX Lotion RM69
3. OCTARD EX Savon RM65
4. OCTARD EX Cream RM79
5. OCTARD EX Jelly RM85 (TIADA DALAM GAMBAR)

1. RR Face Mist RM60
2. RR Premium Plant Oil RM109
3. RR SET (Mist + Oil) with FREE GIFT RM165
4. RR Moist Rich Gel RM134

1. SZ Massage Gel RM79
2. SZ Cleansing Cream RM79
3. SZ Facial Cleanser RM79
4. SZ Treatment Clay Mask RM79
5. SZ Black Off Clear RM79
6. SZ Cleansing Oil RM79
7. SZ Conditioning Lotion RM79
8. SZ Moisture Up Emulsion RM79
9. SZ Moisture Up Essence RM79
10. SZ Repair Cream RM79
11. SZ Wrinkle Emulsion RM79

1. SZ WHITE Lotion-C RM79
2. SZ WHITE Milk-C RM79
3. SZ WHITE Base RM79
4. SZ WHITE Cream-C RM79
5. SZ WHITE Gel-GP RM129

1. VE C+ Lotion RM129
2. VE C+ Milk RM129
3. VE C+ Essence RM129
4. VE C+ Cream RM129

100% ORIGINAL FROM JAPAN 
Untuk order, atau sebarang pertanyaan, boleh PM/SMS/WA
0133986129

MAKE UP BASE: Satu Keperluan?

Saya sering kali diajuakan soalan ini, samada Make Up Base itu perlu dipakai atau tidak. Ada juga yang bertanya mengapa foundation yang dipakai tidak tahan lama seperti yang diharapkan.

Perlu diingat, tiap dari kita mempunyai kulit yang berbeza jenis. Memang pada umumnya, kulit kita seakan sama kategori – samada berminyak, kering atau normal – tapi tiap dari kita mempunyai ciri yang berbeza. Ada orang kulitnya walaupun berminyak, tetapi tidak sensitif. Ada orang, walaupun sensitif, tetapi tidak berminyak.

Oleh itu, walaupun sesetengah foundation boleh dikatakan tahan sehingga 8 – 9 jam, tetapi bila anda guna tidak seperti yang diharapkan. Lebih mengecewakan bila anda baca kebanyakan testimoni menunjukkan kesan positif – tahan sehingga 8 jam! Ketahuilah bahawa, ada sesetengah dari kita – walaupun tidak semua mempunyai kulit yang memang sangat berminyak. Penghasilan minyak secara berlebihan ini secara tidak lansung boleh menghilangkan atau “melunturkan” make up/foundation anda. Jadi, cara terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah menggunakan MAKE UP BASE (PRIMER) sebelum anda menggunakan foundation.

Mengapa ya?

Di sini saya senaraikan 10 sebab mengapa anda perlu & digalakkan memakai Make Up Base (Primer):
1. Menyembunyikan pori2 terbuka
Walaupun anda tidak mempunyai pori2 yang besar, tetapi kebanyakan foundation jenis cecair/ BB Cream tidak mampu menutup pori2 anda dengan berkesan. Atau lebih teruk, ia membuatkan pori2 lebih kelihatan. Penggunaan Make Up Base dilihat mampu untuk menutup pori2 terbuka ini dengan berkesan.

2. Melembutkan kulit
Penggunaan Make Up Base sebelum foundation boleh membuatkan kulit anda terasa lebih lembut & smooth terutamanya apabila anda memakai foundation.

3. Make Up (Foundation) lebih sempurna
Penggunaan Make Up Base sebelum foundation menghasilkan make up yang lebih sempurna & smooth, kerana Make Up Base ini boleh memudarkan kedutan & cela. Ia juga menghasilkan base yang smooth untuk foundation.

4. Tidak menyumbat pori2
Kebanyakan Make Up Base adalah non-comedogenic iaitu tidak menyumbat pori2. Jadi ia tidak akan menyebabkan iritasi & tidak menyebabkan jerawat.

5. Anti – penuaan
Walaupun bukan semua, tetapi ada Make Up Base yang mempunyai ciri anti-penuaan (seperti Revival Rose Face Mist). Jika digunakan dalam jangka masa yang lama, kulit anda kekal awet muda iaitu kedutan yang kurang kelihatan & lebih bermaya!

6. Make Up (Foundation) tahan lebih lama
Antara sebab utama penggunaan Make Up Base adalah untuk membuatkan make up tahan lebih lama. Ini kerana, make up base mampu membuatkan kulit anda kurang berpeluh, jadi membolehkan make up tahan lebih lama. Ia juga bertindak sebagai pelindung dari debu & air yang boleh melunturkan make up anda.

7. Ringan
Kebanyakan Make Up Base ringan  – anda tidak akan merasa seperti memakai “mask”. Make Up Base biasanya dipakai dengan lapisan yang nipis sahaja.

8. Mudah dipakai
Kebanyakan Make Up Base – samada bentuk cecair atau mist – sangat mudah dipakai. Hanya 1 sapuan nipis sudah memadai.

9. Mengurangkan kesan cela/jerawat/jeragat
Ada sesetengah Make Up Base mampu menjadi concealer sebelum foundation (seperti Naturactor Make Up Base Green). Jika anda memakai ini dan guna foundation – perfect look!

10. Sesuai untuk semua jenis tone/kulit
Semua jenis tone/kulit boleh guna Make Up Base. Jadi, ianya sangat mudah – 1 jenis utk semua jenis kulit & tone!

Jadi, MEIKO Japan telah menghasilkan beberapa jenis Make Up base yang sesuai untuk kulit wanita Asia.

Antaranya:
1. Naturactor Make Up Base
2. Revival Rose Face Mist
3. Seruzad Moisture Veil

Secara ringkasnya, ketiga2 jenis Make Up Base itu mempunyai kelebihan seperti di bawah:

To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
Facebook: facebook.com/naturactorcollectionspage

[FACIAL MIST] Everything you need to know including DOs & DON’Ts


Bila sebut Face Mist, ramai yang skeptikal & tak tahu pun fungsi sebenar face mist ni. Ada yang beranggapan face mist hanya tak penting dan ada juga berpendapat face mist ni hanya utk kesegaran selepas make up. Sebetulnya, fungsi Face Mist adalah lebih dari itu & penggunaan Face Mist yang BETUL juga mampu mengekalkan kelembapan kulit & menyerlahkan lagi make up anda. Ya, penggunan yang BETUL kerana jika anda silap menggunakan Face Mist, kemungkinan kulit anda akan menjadi lebih kering dari sebelumnya.

REVIVAL ROSE FACE MIST from Meiko Japan

Apa itu Facial Mist & Fungsinya
Cuba anda banyangkan dalam cuaca panas terik, perkara yang paling anda mahukan adalah membasahkan muka anda, bukan? Ya itulah perumpamaan penggunaan Facial Mist. Facial Mist – adalah sejenis cecair yang direka untuk menyegar, menghidrat, menjadikan kulit awet muda, dan melembab kulit anda. Bergantung kepada jenis kandungan, ada Face Mist yang mengandungi SPF jadi ianya boleh melindungi kulit dari cahaya bahaya matahari, ada Face Mist yang mengandungi mineral tertentu dan mempunyai fungsi tertentu & sebagainya.

Mengapa anda perlukan Face Mist?
“Face Mist adalah toner masa kini” – ini adalah kata2 daripada Solen Marie, yang merupakan product development Manager di Dermaglow. Face Mist secara umumnya berfungsi sama seperti toner – menyeimbangkan pH kulit terutamanya selepas mencuci muka & menghidrat kulit muka. Face Mist  juga dikatakan boleh membaiki penampilan kulit anda & menjadikan anda rasa lebih yakin. 

Fungsi lain Face Mist:
1. Guna sebelum pelembab  – utk “lock” moisture in your skin

“Baby Texture” make up. Sumber: Google

2. Utk mendapatkan “baby texture” dengan make up anda
– Anda hanya perlu spray Face Mist setiap layer make up yang anda pakai. Contohnya  – moisturizer, primer, foundation, dan sebagainya. Pastikan anda spray moderately sahaja.

3.  Utk set kan make up anda & kemaskan make up
– Selepas anda membuat finishing make up dgn loose powder/powder, spray sedikit mist utk membuang sebarang lebihan powder utk mendapatkan make up yang lebih kemas. Penggunaan spray selepas make up juga mampu membuat make up anda lebih lembab, hydrate & tahan lama. 

Cara penggunaan Face Mist yang BETUL
Teknik menggunakan Face Mist adalah sangat penting kerana jika anda menggunakan dgn teknik yang salah, kemungkinan besar ia akan membuatkan kulit anda lebih kering dari sebelumnya. Jadi adalah sangat penting jika anda menggunakan Face Mist dgn teknik yang betul:

Pastikan anda menggunakan Face Mist dengan teknik yang betul.

1. Spray di muka pada jarak 5 – 6 inci
2. Biarkan dalam lebih kurang seminit dan lap lebihan dgn menggunakan tisu. 

**PASTIKAN ANDA TIDAK MEMBIARKAN FACE MIST KERING DI MUKA**

Pastikan anda tidak membiarkan Face Mist kering sepenuhnya di muka kerana ianya akan membuatkan muka anda lebih kering dari sebelumnya.

Revival Rose Face Mist from MEIKO Japan





Face Mist dari MEIKO Collections
MEIKO Japan juga telah menghasilkan Face Mist dari jenama Revival Rose Face Mist. Kelebihan Face Mist ini berbanding Face Mist yang lain:
1. Mengandungi pati ros asli dalam kandungan – ia menjadikan kulit awet muda

Rose digunakan sebahagian drp kandungan Mist

2. Bau Face Mist yang amat menyegarkan
3. Sesuai utk semua jenis kulit termasuk oily & sensitive skin
4. Jika digunakan dgn teknik yang betul boleh berfungsi utk menghidratkan kulit, membuatkan make up tahan lebih lama & penggunaan jangka masa panjang boleh menjadikan awet muda (khasiat bunga ros asli)
5. Bau yang segar menjadikan anda lebih yakin & confident sepanjang hari

Revival Rose Face Mist juga disenaraikan dalam majalah kecantikan di Jepun

To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
Facebook: facebook.com/naturactorcollectionspage
Instagram: @elegancecosmetics

Best Make Up Base (Primer) from Meiko Japan

Make Up Base (Primer) adalah salah satu komponen yg penting dalam make up. Jika anda mempunyai masalah make up yg mudah ‘luntur’, mudah bercapuk (after a while), make up seakan ‘merekah” (usually disebabkan oleh garis2 senyum), make up xtahan lama, using make up base prior foundation is the BEST solution for you!

Meiko Japan telah mengeluarkan beberapa produk make up base under their brand. Knowing Meiko will always produce the best product for their range, they have several brands under its line.


1. Naturactor Make Up Base
Ada 2 pilihan warna – hijau & natural. Hijau for acne/redness & natural for normal skin. Guna sebelum foundation utk memastikan make up anda tahan lebih lama sehingga 9 jam tanpa perlu touch up 2-3kali. For all skin types. RM41*.

2. Revival Rose Face Mist
Face mist ini mempunyai 2 fungsi. Boleh dipakai sebelum/ selepas menggunakan foundation. Jika guna sebelum foundation berfungsi sbg moisturizer, jika guna selepas foundation berfungsi sbg make up base utk menjadikan make up anda tahan lama. Diperbuat drp pati rose asli, baunya mmg menyegarkan. For all skin types. RM64*.

3. Seruzad Moisture Veil
Satu2nya make up base yg mempunyau SPF protection. Mempunyai SPF20 PA+,ianya mampu menjadi pelindung sinaran berbahaya matahari disamping membuatkan make up tahan lama. Juga boleh melembabkn muka & memberi moisture pada kulit. Sesuai utk normal/dry skin. Guna sebelum foundation. RM124*.

100% original from Meiko Japan or MONEY BACK GUARANTEE!
SMS / WHATSAPP 0133986129
or email zunitaramli@gmail.com πŸ™‚
*Ready stock, price excluding postage. 

[REVIEW] REVIVAL ROSE BODY LOTION

Ramai di antara kita yang memadang remeh tentang kecantikan kulit badan. Most of us hanya memberi perhatian kepada kecantikan muka, so we spend more on our face – cleanser, moisturizer, toner, cream, etc right? Believe it or not, ever the years, apabila usia makin matang, muka kita mmg maintain cantik, licin & smooth je.. tapi agak menyedihkan sbb our hands, body skin semua menunjukkan tanda2 penuaan – kedutan, kusam, dan sebagainya. Why? Simply because we take it for granted! Berapa ramai antara kita yang menjaga their body skin mcm dia jaga their face skin? I believe raaaamai yang xmenitik beratkan penjagaan kulit badan.

So, after knowing kepentingan menjaga kulit badan, of course utk menjaga kulit badan kita perlukan body lotion yg sesuai & mampu menjaga our skin to be as smooth as baby’s skin or paling tidak pun mampu menjadi krim anti-penuaan kan?

Antara kandungan yang penting yg perlu ada dalam satu2 body lotion:
1. Ada kandungan SPF (boleh melindungi kulit daripada sinaran berbahaya UV)
2. Ada kandungan anti-penuaan (boleh melambatkan penuaan kulit spt kedutan dan sebagainya)
3. Boleh melembabkan kulit secara maksimum (mengekalkan kandungan air pada kulit. Kulit yang kering mudah terdedah kpd pelbagai masalah kulit)
4. Bau yang menyenangkan (Boleh menjadi terapi diri, especially bau yg “calm” and boleh release stress)
5. Ingredients yang tidak berbahaya (kalau boleh 100% from natural ingredients, paling tidak pun xde kandungan berbahaya seperti hidroquonin & merkuri)
6. Ekstra: Boleh menghilangkan/memudarkan parut pada badan (kalau ada property ni, mmg the best cream ever! sbb jarang2 lotion badan yang ada fungsi mcm ni)

So, we are proud to introduce you BRAND NEW MEIKO BODY LOTION – Revival Rose Body Lotion! Dengan research yang dijalankan bertahun2, MEIKO Japan telah membawa satu lagi produk berkualiti khas utk penjagaan kulit badan. Believe it or not,  from all SIX (6) properties yang ditunjukkan di atas, Revival Rose Body Lotion memenuhi semua kriteria 2 – 6! Saya sendiri dah guna & memang superb dan puas hati sgt2!!

Revival Rose Body Lotion

Revival Rose Body Lotion– as the name suggests – mengandungi pati rose asli. Diperbuat daripada 100% natural ingredients & main ingredient ada BUNGA ROSE, Revival Rose Body Lotion mempunyai bau rose yang sgt harum & menyenangkan.

Revival Rose Body Lotion mengandungi agen penuaan yang mampu mempengaruhi hormon anda sekaligus melambatkan proses penuaan. Say no to wrinkle (kedutan)! Kalau perasan, kat kotak Revival Rose Body Lotion tu ada tulis “Moist Rich Gel” menunjukkan Revival Rose Body Lotion ni mampu melembabkan kulit anda secara maksimum! Once applied, Revival Rose Body Lotion ni terus meresap ke dalam kulit anda, so anda takkan rasa berminyak or greasy at all! Sangat2 best tau krim ni xmacam body cream biasa yang kita rasa mcm berminyak & greasy especially bila tengah2 hari panas kan..

Revival Rose Body Lotion – The Cream

Kadang2 kita akan imagine Revival Rose Body Lotion ni warna pink or merah kan sbb main ingredients dia adalah rose, tapi sebenarnya, ia berwarna ORANGE! Hehe. Gambar kat atas tu adalah close up utk warna Revival Rose Body Lotion ni πŸ™‚

Ingredients:
Water, damask rose flower water, rose oil, Adonis Palestine flower extract, multiflora rose fruit extract, damask rose flower extract, soybean seed extract, Pueraria root extract, pecan shell extract, chamomile flower extract, sunflower seed oil

Untuk details harga, boleh refer ke tab [PRICE]
Untuk order, boleh refer ke tab [ORDER & PAYMENT]

Read more for our customer review at below links:
1.  REVIVAL ROSE ANTI AGING BODY LOTION
2.  REVIVAL ROSE –  MOIST RICH GEL 
3.  LOSYEN BADAN YANG TERBAIK DAN BEST!