RAYA PROMO BY ELEGANCE COSMETICS!

Salam all,

Sorry agak lambat sikit update Raya Promo kat blog ni. Jom grab our Raya Promo pada harga yang memang unbeatable ni!!

Selain dapat harga diskaun, anda juga akan dpt FREE gifts tauuuu!! Free gift:
~ FREE Span foundation
~ FREE Sample produk MEIKO
~ FREE Sampul raya ekslusif Elegance Cosmetics
~ FREE Katalog baru Elegance Cosmetics
** Yang best nya, jika anda bertuah, anda akan menerima SURPRISE DUIT RAYA dari Elegance Cosmetics!! Ada dalam sampul2 raya tu berisi duit raya bernilai RM1, RM5, RM10 & RM50!! So siapa laaa yang bertuah dapat RM50 tu yeeee πŸ˜€

RAYA PROMO
25 JUN – 5 JULY 2015
SMS/WA 0133986129

1) Naturactor Promo
1pc – RM39
3pcs – RM37/pc
6pcs – RM35/pc
*tak masuk pos
Product List
1) NR Summer Cake
2) NR Magical Lipstick
3) NR Pressed Powder
4) NR Make Up Base
5) NR Cover Face
6) NR Silky Lucent Powder
2) Octard Promo
1pc – RM49
3pcs – RM47/pc
6pcs – RM45/pc
*tak masuk pos
 Product List
1) OC Soft 2 Cake
2) OC Moisture 2 Foundation
3) OC Cover Foundation

3) MCCT Promo
1pc – RM63
3pcs – RM62/pc
6pcs – RM60/pc
*tak masuk pos

MEIKO CNY PREORDER SALE!!

MEIKO CNY PREORDER SALE (26 JAN – 30 JAN 2015)

SILA BACA TERMS & CONDITIONS dengan teliti Ya. If xfaham Boleh tanya ☺️

TERMS & CONDITIONS
1. Ini adalah PREORDER SALE. Harga yang tertera adalah Harga SALE, iaitu lebih murah dari normal price kami & sudah tentu lebih murah berbanding kedai.
2. Harga yang dipaparkan TIDAK termasuk kos postage.
3. PREORDER SALE ini bermakna, anda membuat order & payment SEPANJANG sale. Barang anda akan dpt expected hujung Februari. Saya akan inform & update tracking number once Barang dah sampai & dipos.
4. Jika anda mahu Cepat, Boleh beli guna normal price kami.
5. Semua produk adalah 100% ORIGINAL JAPAN ATAU JAMINAN WANG ANDA DIKEMBALIKAN.

Untuk order, atau sebarang pertanyaan, boleh PM/SMS/WA
0133986129

Last but not least, HAPPY SHOPPING!!!

1. NR Make Up Base RM35
2. NR Cover Face RM35
3. NR Magical Lipstick RM35
4. NR Silky Lucent Powder RM35
5. NR Pressed Powder RM35
6. NR Summer Cake RM35
7. NR 3D Eyeliner RM35
8. NR Liquid Moisture Foundation RM35 (TIADA DLM GAMBAR)

1. NR Essence Lotion RM40
2. NR Moist Skin Lotion RM40
3. NR Facial Freshener RM40
4. NR Moist Milky Lotion RM40
5. NR Nourishing Pack RM40
6. NR Facial Foam RM40
7. NR Moist Skin Cream RM40
8. NR Night Cream RM40
9. NR Facial Clean RM40

1. OCTARD AC2 Foundation RM45
2. OCTARD Cover Foundation RM45
3. OCTARD Moisture 2 Foundation RM45
4. OCTARD Soft 2 Cake RM45

  
1. MC Cover & Treatment (MCCT) RM58
2. MC Face Powder RM48
3. MC BB Cream RM135
4. MC Lipstick (refill) RM50
 

1. HI CARE Skin Freshener RM29
2. HI CARE Skin Lotion RM29
3. HI CARE Milk Lotion RM29

1. OCTARD EX Milk RM69
2. OCTARD EX Lotion RM69
3. OCTARD EX Savon RM65
4. OCTARD EX Cream RM79
5. OCTARD EX Jelly RM85 (TIADA DALAM GAMBAR)

1. RR Face Mist RM60
2. RR Premium Plant Oil RM109
3. RR SET (Mist + Oil) with FREE GIFT RM165
4. RR Moist Rich Gel RM134

1. SZ Massage Gel RM79
2. SZ Cleansing Cream RM79
3. SZ Facial Cleanser RM79
4. SZ Treatment Clay Mask RM79
5. SZ Black Off Clear RM79
6. SZ Cleansing Oil RM79
7. SZ Conditioning Lotion RM79
8. SZ Moisture Up Emulsion RM79
9. SZ Moisture Up Essence RM79
10. SZ Repair Cream RM79
11. SZ Wrinkle Emulsion RM79

1. SZ WHITE Lotion-C RM79
2. SZ WHITE Milk-C RM79
3. SZ WHITE Base RM79
4. SZ WHITE Cream-C RM79
5. SZ WHITE Gel-GP RM129

1. VE C+ Lotion RM129
2. VE C+ Milk RM129
3. VE C+ Essence RM129
4. VE C+ Cream RM129

100% ORIGINAL FROM JAPAN 
Untuk order, atau sebarang pertanyaan, boleh PM/SMS/WA
0133986129

Tips: Steps by Steps Bagaimana Menyapu Foundation secara Flawless Menggunakan Span?

Saya banyak juga terima soalan dari customer tentang teknik yang betul untuk apply foundation bagi nampak perfectly flawless & tahan lama.

Tapi tahukah anda, penggunaan jenis span juga mempengaruhi hasil make up anda? Banyak expert prefer guna brush sebenarnya, tp saya personally lagi suka guna span foundation πŸ™‚

Span foundation yang saya gunakan adalah from brand MEIKO Japan. Span ni bagi saya mmg worth dengan harga, sebab span ni boleh tahan guna setahun lebih tanpa koyak/rosak. Hasil guna foundation dengan span ni memang terbaik! Pemilihan span juga memang sgt penting, jika anda menggunakan span jenis lain, make sure anda gunakan span yang masih elok & xkoyak. Sebab span yang rosak akan menghasilkan foundation yang flacky & xrata.

Pelbagai jenis span foundation di pasaran, tapi span foundation yang berkualiti memberi hasil yang terbaik

Untuk mendapatkan foundation yang flawless, anda perlukan:

  • Foundation sponge – recommended guna MEIKO Foundation Sponge
  • Foundation – Naturactor Cover Face/ Octard/ MCCT atau any foundation yang anda guna
  • Loose Powder sebagai finishing powder – tak wajib tapi highly recommended

Cara penggunaan:

  • Cuci muka. Pastikan muka anda bersih dari sebarang kotoran
  • Jika anda menggunakan moisturizer, apply moisturizer dahulu
  • Basahkan span foundation. Sapu sedikit pada foundation & apply pada kawasan yang ada cela dahulu contohnya seperti eyebag (lingkaran gelap bawah mata), jerawat, jeragat. Concentrate pada kawasan ini dahulu
  • Apabila cela sudah cover, apply pada kawasan yang lain pula. Ratakan dengan nipis foundation tadi.
  • Sebagai finishing, boleh apply loose powder pada seluruh muka untuk dapatkan make up yang lebih gebu.


EXTRA: Apabila muka anda berpeluh, JANGAN sesekali lap muka anda dengan tisu! Sebaiknya cuma touch up dengan compact powder shj. Ini dapat memastikan make up anda tahan lebih lama πŸ™‚

Harap tips ringkas ini dapat membantu! Ini cara saya, anda pula bagaimana? πŸ˜‰

[FAQ] Naturactor, Octard & MCCT

Ramai bertanyakan kepada saya apa beza Naturactor, Octard & MCCT? Meiko foundation tu apa?
Di sini saya akan jelaskan secara terperinci perbezaan ketiga2 jenis foundation tersebut.

MEIKO FOUNDATION
Kebanyakan customer keliru bila sebut Meiko foundation. Meiko sebenarnya bukan nama produk – tetapi adalah nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik seperti Naturactor, Octard & MCCT. Diibaratkan seperti syarikat APPLE mengeluarkan produk seperti iphone, macbook & sebagainya. APPLE tu sendiri BUKAN nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk2 nya, sama seperti MEIKO. Meiko bukan nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik.

Akan tetapi ramai customer sudah terbiasa menyebut “Meiko foundation”, atau “krim meiko” atau apa2 shj yang menggunakan nama MEIKO. Mengikut pemahaman ini, Meiko yang dirujuk sebagai  “Meiko foundation”, atau “krim meiko” adalah sebenarnya Naturactor Cover Face foundation.
 

NATURACTOR COVER FACE
Apabila kita menyebut Naturactor Cover Face, ianya adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Naturactor ialah ianya TIDAK BERMINYAK (berbanding foundation biasa), TAHAN LAMA (up to 8 jam!), RINGAN bila dipakai (seolah2 xmemakai apa2 foundation di muka) & COVERAGE YANG BAGUS (muka mmg sgt2 flawless!). Sesuai utk semua jenis kulit.

OCTARD COVER FOUNDATION
Apa pula bezanya dengan Octard Cover Foundation ni?
Octard juga adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Octard berbanding foundation yang lain adalah tekstur nya yang sangat lembab & mampu utk melembabkan kulit. Oleh itu Octard lebih sesuai dipakai oleh pemakai yang mempunyai kulit jenis kering. Dari segi coverage pula, tidak banyak beza dgn Naturactor Cover Face, sangat flawless bila dipakai. Ringan & juga tahan lama.

MC COVER & FACE TREATMENT (MCCT) 
MCCT lebih similar dengan Naturactor berbanding Octard. MCCT adalah versi terbaru bagi Naturactor Cover Face. Memandangkan ianya adalah versi terbaru, jadi coverage adalah terbaik, lebih baik dari Naturactor, lebih ringan, tahan lama & xberminyak. Sesuai utk semua jenis kulit.

Perbezaan Naturactor Cover Face, Octard Cover Foundation & MC Cover & Treatment
To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
facebook: facebook.com/naturactorcollectionspage

100% ORIGINAL FROM MEIKO JAPAN
OR MONEY BACK GUARANTEE!!

[FAQ] Mana yang lebih bagus, Loose Powder atau Pressed Powder?

Saya selalu mendapat soalan dari customer, yang mana lebih sesuai digunakan selepas foundation samada Pressed Powder atau Loose Powder? Adakah Loose Powder sama dengan Pressed Powder? Jika tidak, apa perbezaan/kelebihan & kekurangan antara kedua2 jenis powder ini?

Sumber: Google

Jawapannya, dua2 nya sekali – Sama & tidak sama.

Loose Powder & Pressed Powder mempunyai fungsi asas yang sama iaitu utk menghasilkan tona yg sekata & menyerap minyak. 

Tetapi, bagi menjawab persoalan yang manakah lebih bagus, ia bergantung pada beberapa faktor.

Loose Powder

Naturactor Silky Lucent Powder

Kelebihan:
1. Jika anda memakai make up seharian, penggunaan Loose Powder adalah pilihan yang bijak. Ini kerana Loose Powder mampu “memegang” make up anda utk tahan lebih lama.
2. Loose Powder mempunyai tekstur yang lebih halus & refined, jadi ianya mampu menutup garis2 halus & kedutan pada muka dengan mudah berbanding pressed powder.
3. Memandangkan ianya menyerap minyak, Loose Powder lebih sesuai dipakai utk kulit berminyak/normal.
4. Bagi mendapatkan wajah yang sempurna (sheer look), Loose Powder boleh digunakan dengan Kabuki Brush. Jika anda mahu mendapatkan full coverage, Loose Powder boleh digunakan menggunakan Sponge Puff. Beri perhatian lebih kepada dahi, pipi & dagu.

Kekurangan:
1. Size nya yang besar menyebabkan sukar utk dibawa kemana2
2. Tidak sesuai digunakan jika anda mempunyai kulit yang sgt kering – ianya hanya akan menampakkan kulit anda lebih berkedut.

Pressed Powder

Naturactor Pressed Powder


Kelebihan:
1. Sesuai digunakan jika mempunyai dry/normal skin kerana pressed powder biasanya mempunyai kandungan jojoba oil/minyak bagi melembabkan kulit.
2. Ringan dan sesuai dibawa ke mana2 (on-the-go powder)
3. Sangat sesuai utk touch up make up dimana sahaja sepanjang hari.
4. Sangat sesuai jika anda mahukan rupa yang lebih natural.

Kekurangan:
1. Tidak sesuai bagi muka sgt berminyak kerana ianya akan kelihatan “cakey” & jika digunakan di kawasan garis2 halus seperti kawasan mata. Seeloknya elakkan pakai compact powder di kawasan mata.
2. Medium coverage

Kesimpulannya, adalah lebih baik jika anda mempunyai kedua2 jenis powder – Loose Powder for great look (leave at home) & Pressed Powder for touch up (on-the-go!)

MEIKO mempunyai beberapa range Pressed Powder & Loose Powder ;

Pressed Powder:
1. Naturactor Pressed Powder (RM41)
2. Octard Soft 2 Cake (RM52)
3. MC Face Powder (RM52 – Refill)

Naturactor Pressed Powder
Octard Soft 2 Cake
MC Face Powder

Loose Powder:
1. Naturactor Silky Lucent Powder (RM41)
2. Seruzad Finishing Powder (RM124)

Naturactor Silky Lucent Powder

Seruzad Finishing Powder

Sponge Collections:
1. Loose Powder Puff (RM18)
2. MC Face Powder span (RM14)

Loose Powder Puff
Span MC Face Powder
SEMUA PRODUK ADALAH 100% ORIGINAL DARI MEIKO JEPUN
ATAU JAMINAN WANG ANDA DIKEMBALIKAN!
To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Instagram: @elegancecosmetics
FB: facebook.com/naturactorcollectionspage

[FAQ: Is Your Make Up Expired?]

Many people are not aware of expiration date of their cosmetic products. Expired cosmetics products are not safe to use & potentially cause skin irritation and other problem*.

Generally, cosmetics can be used safely for 3 years as long as they are unopened & kept under normal conditions (cool, dry & away from sunlight). If the product has been opened, it must be used within 3 years as long as the product has been tightly closed, stored in cool, dry & away from sunlight. However, the product may have been contaminated if you have directly touch it with your fingers or hands. Make sure that there is no discoloration, separation, changing of texture before use & stop using if there are any abnormal signs.

In case of Meiko products (Naturactor, octard & mcct), there is NO expired date stated in the packaging. It is because they have passed various types of safety/stability tests so that they can be safely used for 3 years. 


*Depends on skin condition
 


Get your original Meiko product from Japan now!
SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
fb: facebook.com/naturactorcollectionspage