RAYA PROMO BY ELEGANCE COSMETICS!

Salam all,

Sorry agak lambat sikit update Raya Promo kat blog ni. Jom grab our Raya Promo pada harga yang memang unbeatable ni!!

Selain dapat harga diskaun, anda juga akan dpt FREE gifts tauuuu!! Free gift:
~ FREE Span foundation
~ FREE Sample produk MEIKO
~ FREE Sampul raya ekslusif Elegance Cosmetics
~ FREE Katalog baru Elegance Cosmetics
** Yang best nya, jika anda bertuah, anda akan menerima SURPRISE DUIT RAYA dari Elegance Cosmetics!! Ada dalam sampul2 raya tu berisi duit raya bernilai RM1, RM5, RM10 & RM50!! So siapa laaa yang bertuah dapat RM50 tu yeeee ūüėÄ

RAYA PROMO
25 JUN – 5 JULY 2015
SMS/WA 0133986129

1) Naturactor Promo
1pc – RM39
3pcs – RM37/pc
6pcs – RM35/pc
*tak masuk pos
Product List
1) NR Summer Cake
2) NR Magical Lipstick
3) NR Pressed Powder
4) NR Make Up Base
5) NR Cover Face
6) NR Silky Lucent Powder
2) Octard Promo
1pc – RM49
3pcs – RM47/pc
6pcs – RM45/pc
*tak masuk pos
 Product List
1) OC Soft 2 Cake
2) OC Moisture 2 Foundation
3) OC Cover Foundation

3) MCCT Promo
1pc – RM63
3pcs – RM62/pc
6pcs – RM60/pc
*tak masuk pos

[Fakta atau Auta?] Naturactor Cover Face menyumbat pori-pori?

Beberapa hari lalu ada seorang pelanggan  whatsapp saya, dia kata nak beli foundation. Tapi dia ragu-ragu sebab katanya, ada Make Up Artist (MUA) yang agak terkenal memberitahu dia yang Naturactor ini menyumbat pori-pori! Jadi dia mahu kan kepastikan samada betul kah Naturactor Cover Face ini menyumbat pori-pori atau tidak.

Apa kata anda? Adakah anda yakin Naturactor Cover Face menyumbat pori-pori? Apa asasnya kenyataan sebegitu?

Biar saya jawab persoalan ini dengan 5 soalan di bawah:
Pertama, bagaimana anda boleh menyimpulkan bahawa sesuatu foundation itu menyumbat pori-pori?
Kedua, adakah anda tahu apa ramuan yang menyebabkan pori-pori tersumbat?
Ketiga, adakah anda tahu apa itu komedogenik (comedogenic) & bukan komedogenik (non-comedogenic)?
Keempat, adakah anda tahu apakah ramuan komedogenik (comedogenic) & bukan komedogenik (non-comedogenic)?
Kelima, adakah anda tahu ramuan kandungan Naturactor bagi mengatakan ianya menyumbat pori-pori?

Untuk menjawab soalan2 ini, saya jelaskan dulu kepentingan untuk memastikan make up anda tidak menyumbat pori2.

Mengapa Penting untuk Memastikan Kosmetik Anda Tidak Menyumbat Pori2?
Jika kosmetik/foundation anda tergolong dalam kategori yang menyumbat pori2, ianya boleh menyebabkan blackheads, whiteheads, jerawat dan sebagainya. Ini kerana kulit anda tidak dapat bernafas sebab kosmetik/foundation tersebut telah tersumbat ke dalam pori2 tersebut. Kebiasaanya, pencuci muka biasa TIDAK dapat membersihkan wajah anda dengan sempurna (sebab pori-pori dah tersumbat). Jika anda mempunyai kulit sensitif atau berminyak ianya akan memberi kesan lebih teruk seperti jangkitan pada kulit dan sebagainya.

Bagaimana Nak Tahu Kosmetik/Foundation Adalah Jenis yang Sumbat Pori-pori Atau Tidak?
Secara asasnya, ramuan kosmetik terbahagi kepada 2 – comedogenic (sumbat pori-pori) & non-comedogenic (tak sumbat pori-pori). Jadi jika anda mahukan foundation yang tak sumbat pori2, anda perlu mencari foundation yang jenis non-comedogenic.

 


Apa itu comedogenic & non-comedogenic dan bahan-bahannya?
Seperti yang dinyatakan di atas, comedogenic adalah bahan yang boleh menyumbat pori-pori & menyebabkan iritasi. Comedogenic kebiasaanya adalah oil-based tetapi tidak semua oil-based (& wax) adalah jenis comedogenic. Tetapi harus diingatkan, tidak semua kulit mengalami iritasi jika menggunakan ramuan comedogenic tetapi jika anda mempunyai kulit sensitif atau kulit yang mudah berjerawat, ianya penting untuk di ambil kira.

Non-comedogenic adalah bahan yang tidak menyumbat pori-pori & tidak menyebabkan iritasi. Non-comedogenic kebiasaanya adalah water-based.

Kebiasaanya, ramuan dikelaskan 0 Р5.
0 adalah non-comedogenic
5 adalah sgt comedogenic

Senarai ramuan comedogenic adalah seperti berikut:

 

Dari senarai ini, kita boleh tahu ramuan mana yang sangat menyumbat pori-pori (rate 5), ramuan yang mana jika boleh wajar dielakkan (rate 3,4). Rate 0,1,2 adalah utk ramuan yang tidak menyumbat pori-pori atau non-comedogenic. Jadi, ramuan selain dari yang disenaraikan ini kebiasaanya non-comedogenic .

Apakah ramuan Naturactor Cover Face (original) dari Jepun? Adakah ada ramuannya yang tergolong dalam comedogenic ingredients seperti yang disenaraikan?

Kandungan asas Naturactor Cover Face Jepun adalah seperti berikut:

Titanium oxide – non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Isocetyl myristate Рnon-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Mica non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Polymethyl methacrylate non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Diisostearyl malate non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Iron oxide non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Polyglyceryl oleate -2 Рnon-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Carnauba wax non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Candelilla wax non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Hydroxide Al non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Jojoba seed oil non-comedogenic (tidak sumbat pori2)
Tocopherol non-comedogenic (tidak sumbat pori2)

Kesimpulan : Adakah Naturactor Cover Face menutup pori-pori & tidak boleh digunakan seharian?
Dari senarai ramuann Naturactor di atas, semua kandungan asas Naturactor tidak mengandungi lansung comedogenic ingredients seperti yang disenaraikan. Jadi, boleh disimpulkan bahawa Naturactor Cover Face Japan adalah non-comedogenic, tidak menyumbat pori-pori & water-based. So, ianya amat sesuai utk kegunaan harian & bukan water-proof (sebab water based, kan?). Jadi ianya boleh dibawa solat.


Bonus: Adakah ianya HALAL?
Yes, of course! Daripada senarai di atas, tiada gelatin haiwan atau ramuan dari sumber haiwan. Semuanya adalah plant based/sintetik. In fact, Naturactor Cover Face tidak menggunakan ujian ke atas binatang pun!

 

Berminat untuk dapatkan Naturactor Cover Face original Jepun?  Order di lawan web kami sekarang!

 

Sumber:
1. The Ingredients Guide ‚Äď Comedogenic, Irritating Ingredients To Watch For
2. Comedogenic Oils & pore clogging ingredients That Cause Acne
3. Pore Clogging Ingredients

Tips: Steps by Steps Bagaimana Menyapu Foundation secara Flawless Menggunakan Span?

Saya banyak juga terima soalan dari customer tentang teknik yang betul untuk apply foundation bagi nampak perfectly flawless & tahan lama.

Tapi tahukah anda, penggunaan jenis span juga mempengaruhi hasil make up anda? Banyak expert prefer guna brush sebenarnya, tp saya personally lagi suka guna span foundation ūüôā

Span foundation yang saya gunakan adalah from brand MEIKO Japan. Span ni bagi saya mmg worth dengan harga, sebab span ni boleh tahan guna setahun lebih tanpa koyak/rosak. Hasil guna foundation dengan span ni memang terbaik! Pemilihan span juga memang sgt penting, jika anda menggunakan span jenis lain, make sure anda gunakan span yang masih elok & xkoyak. Sebab span yang rosak akan menghasilkan foundation yang flacky & xrata.

Pelbagai jenis span foundation di pasaran, tapi span foundation yang berkualiti memberi hasil yang terbaik

Untuk mendapatkan foundation yang flawless, anda perlukan:

  • Foundation sponge – recommended guna MEIKO Foundation Sponge
  • Foundation – Naturactor Cover Face/ Octard/ MCCT atau any foundation yang anda guna
  • Loose Powder sebagai finishing powder – tak wajib tapi highly recommended

Cara penggunaan:

  • Cuci muka. Pastikan muka anda bersih dari sebarang kotoran
  • Jika anda menggunakan moisturizer, apply moisturizer dahulu
  • Basahkan span foundation. Sapu sedikit pada foundation & apply pada kawasan yang ada cela dahulu contohnya seperti eyebag (lingkaran gelap bawah mata), jerawat, jeragat. Concentrate pada kawasan ini dahulu
  • Apabila cela sudah cover, apply pada kawasan yang lain pula. Ratakan dengan nipis foundation tadi.
  • Sebagai finishing, boleh apply loose powder pada seluruh muka untuk dapatkan make up yang lebih gebu.


EXTRA: Apabila muka anda berpeluh, JANGAN sesekali lap muka anda dengan tisu! Sebaiknya cuma touch up dengan compact powder shj. Ini dapat memastikan make up anda tahan lebih lama ūüôā

Harap tips ringkas ini dapat membantu! Ini cara saya, anda pula bagaimana? ūüėČ

[FAQ] Naturactor, Octard & MCCT

Ramai bertanyakan kepada saya apa beza Naturactor, Octard & MCCT? Meiko foundation tu apa?
Di sini saya akan jelaskan secara terperinci perbezaan ketiga2 jenis foundation tersebut.

MEIKO FOUNDATION
Kebanyakan customer keliru bila sebut Meiko foundation. Meiko sebenarnya bukan nama produk – tetapi adalah nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik seperti Naturactor, Octard & MCCT. Diibaratkan seperti syarikat APPLE mengeluarkan produk seperti iphone, macbook & sebagainya. APPLE tu sendiri BUKAN nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk2 nya, sama seperti MEIKO. Meiko bukan nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik.

Akan tetapi ramai customer sudah terbiasa menyebut “Meiko foundation”, atau “krim meiko” atau apa2 shj yang menggunakan nama MEIKO. Mengikut pemahaman ini, Meiko yang dirujuk sebagai  “Meiko foundation”, atau “krim meiko” adalah sebenarnya Naturactor Cover Face foundation.
 

NATURACTOR COVER FACE
Apabila kita menyebut Naturactor Cover Face, ianya adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Naturactor ialah ianya TIDAK BERMINYAK (berbanding foundation biasa), TAHAN LAMA (up to 8 jam!), RINGAN bila dipakai (seolah2 xmemakai apa2 foundation di muka) & COVERAGE YANG BAGUS (muka mmg sgt2 flawless!). Sesuai utk semua jenis kulit.

OCTARD COVER FOUNDATION
Apa pula bezanya dengan Octard Cover Foundation ni?
Octard juga adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Octard berbanding foundation yang lain adalah tekstur nya yang sangat lembab & mampu utk melembabkan kulit. Oleh itu Octard lebih sesuai dipakai oleh pemakai yang mempunyai kulit jenis kering. Dari segi coverage pula, tidak banyak beza dgn Naturactor Cover Face, sangat flawless bila dipakai. Ringan & juga tahan lama.

MC COVER & FACE TREATMENT (MCCT) 
MCCT lebih similar dengan Naturactor berbanding Octard. MCCT adalah versi terbaru bagi Naturactor Cover Face. Memandangkan ianya adalah versi terbaru, jadi coverage adalah terbaik, lebih baik dari Naturactor, lebih ringan, tahan lama & xberminyak. Sesuai utk semua jenis kulit.

Perbezaan Naturactor Cover Face, Octard Cover Foundation & MC Cover & Treatment
To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
facebook: facebook.com/naturactorcollectionspage

100% ORIGINAL FROM MEIKO JAPAN
OR MONEY BACK GUARANTEE!!

[FAQ] Adakah Naturactor Cover Face mengandungi Silikon?

Lambakan kosmetik terutamanya make up & foundation di pasaran pada masa kini mementingkan pengguna utk berwaspada dengan kandungan bahan kosmetik tersebut. Banyak kandungan yang berbahaya yang mungkin ada dalam satu2 produk kosmetik seperti Merkuri dan Hidrokuonin. Sesetengah pengguna juga cuba mengelakkan kandungan Silikon dalam produk kosmetik. Adakah Silikon benar-benar berbahaya?

Silikon

Apa itu Silikon dalam bidang kecantikan?
Silikon adalah bahan yg terhasil dari pasir (silika). Silikon boleh wujud dalam pelbagai bentuk menyebabkan ia digemari oleh pakar kecantikan. Sifatnya yg lembut di kulit, mempunyai keupayaan untuk melembutkan kulit dan juga berupaya untuk mengekalkan kelembapan pada kulit. Ia juga boleh digunakan untuk menyembuhkan luka & membaiki kesan parut. [1]

Terdapat pelbagai bentuk silikon tetapi yang paling popular & kerap didapati adalah dalam bentuk cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, dimethicone dan phenyl trimethicone. [1]


Adakah Silikon berbahaya?
Tidak. Terdapat 2 jenis silikon iaitu amorphous and crystalline Silica. Amorphous Silika adalah jenis Silikon yang digunakan dalam bidang kosmetik dan telah dibuktikan tidak berbahaya oleh FDA [2].

Naturactor Cover Face original Japan

Adakah Naturactor Cover Face mengandungi Silikon?
Walaupun Silikon secara umumnya tidak berbahaya kepada kesihatan, masih terdapat segelintir pengguna ragu2 dan skeptikal dengan penggunaan Silikon dalam produk kecantikan mereka. Naturactor Cover Face sejenis foundation yang dibuat di Jepun adalah BEBAS Silikon.

Email confirmation dari Meiko Jepun – TIADA Silikon dalam Meiko Foundation products

Translation:
Tiada kandungan Silikon dalam produk Meiko dan bukan dari jenis waterproof. Jika muka jenis berjerawat, seeloknya cuci muka dengan bersih  sebelum tidur & seeloknya guna Naturactor Essence Lotion sebelum menggunakan Naturactor Cover Face.

Ada yang mengatakan, hanya kosmetik yang mengandungi Silikon sahaja yang mampu membuatkan foundation itu seolah2 ‘kalis air’ & tahan sehingga berbelas2 jam. Memandangkan Naturactor Cover Face mempunyai sifat ‘kalis air’ & tahan lama, adakah ini membenarkan kenyataan tersebut?
Tidak. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Naturactor Cover Face TIDAK mengandungi Silikon. Naturactor Cover Face boleh bertindak seolah2 ‘kalis air’ & tahan lama kerana ia mengandungi Candellila Wax dan Carnauba Wax.

Candellila & Carnauba Wax adalah sejenis wax yang berasal dari tumbuhan (daun Candellila/Carnauba). [3] Ianya digunakan secara meluas dalam bidang kosmetik untuk melindungi dan menjadikan foundation seolah2 kalis air, oleh itu foundation tahan lebih lama.


Jika Naturactor Cover Face mengandungi Candellila & Carnauba Wax, adakah ianya benar2 ‘kalis air’ atau waterproof foundation?
TIDAK. Walaupun Naturactor Cover Face mengandungi unsur wax, tetapi ianya berasal dari wax semulajadi (tumbuhan). Oleh itu peratusan wax nya adalah sangat rendah & diketahui bahan ini juga bukan jenis komedogenik (tidak menyumbat pori2). Oleh itu Naturactor Cover Face bukan jenis kalis air atau waterproof foundation dan tidak menyumbat pori2. [4]

Adakah Naturactor Cover Face boleh dibawa solat walaupun tidak mencucinya dengan bersih dengan make up remover?
YA. Naturactor Cover Face boleh terus dibawa solat kerana kandungannya tidak menyumbat pori2, bukan jenis waterproof & tidak mengandungi unsur yang tidak halal.


Adakah Naturactor Cover Face dari China juga selamat digunakan?
Saya tidak pasti kerana saya tidak pernah membuat kajian mengenai Naturactor Cover Face dari China.


Mengapa saya harus yakin dengan tahap keselamatan (kandungan/ramuan) Naturactor Cover Face dari Jepun?
Naturactor Cover Face original dari Jepun telah mendapat pengiktirafan dari Japan Association Board (JAB), pengiktirafan ISO9001, ISO14001 dari Organisation of International Standard Certification Co., Ltd (OISC), dan juga diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (berdaftar dengan Badan Farmasi Kebangsaan – BPFK). [5] Oleh itu, tiada keraguan lagi Naturactor Cover Face original dari Jepun adalah selamat untuk digunakan.

Naturactor Cover Face original Japan

Dapatkan Naturactor Cover Face original dari Meiko Japan sekarang!
100% ORIGINAL ATAU JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN ūüôā
SMS/WHATSAPP 0133986129
zunitaramli@gmail.com

Sumber rujukan:
[1] http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/silicone
[2] http://beautifulwithbrains.com/2009/03/03/is-silica-in-cosmetics-dangerous/
[3] http://www.truthinaging.com/ingredients/euphorbia-cerifera-candelilla-wax
[4] http://www.ivillage.com/be-pimple-free-how-clean-unclog-your-pores/5-a-147353
[5] http://meikocosmetics.com.my/en

[FAQ & REVIEW] NATURACTOR COVER FACE

It has been a very long time since my last update of this product. I used to review this awesome product (click here for my previous review) & would like to do so again since I have many requests asking on how to apply this awesome product correctly.

Anyways, before I go further, let me give some background info of this product. Naturactor Cover Face produced by a cosmetics company in Japan, MEIKO Cosmetics. Having said that, this product is originally made in Japan. But to minimize the cost, MEIKO Japan had opened a branch/factory in China to produce Naturactor Cover Face in minimal cost – to sell in China market.

1. Is Naturactor Cover Face made in China same with Naturactor Cover Face made in Japan?
NO. They are not the same. Even though they are originally from MEIKO Japan, but some of the ingredients used to produce Naturactor Cover Face in China had been replaced with another cheaper ingredients just to get lower cost price. The quality is different – this explains why Naturactor Cover Face China usually much cheaper than Naturactor Cover Face Japan. I can even get Naturactor Cover Face original China as low as RM8/pc!

2. What are the differences between Naturactor Cover Face China & Japan in terms of quality?
Bear in mind, I am talking about ORIGINAL Naturactor Cover Face made in Japan & ORIGINAL Naturactor Cover Face made in China (MEIKO Japan branch in China). From our customer surveys, whom had tried both versions of Naturactor (China & Japan), 90% claimed on below:

1. Naturactor Cover Face Japan less oily than Naturactor Cover Face China
2. Naturactor Cover Face Japan much smoother than Naturactor Cover Face China
3. Naturactor Cover Face Japan much softer than Naturactor Cover Face China
4. Naturactor Cover Face Japan gives better coverage than Naturactor Cover Face China
5. In general, Naturactor Cover Face Japan gives better quality & satisfaction compared to Naturactor Cover Face China.

3. Are all Naturactor Cover Face in market original?
NO. There are a lot of imitation/fake product of Naturactor Cover Face in the market.

4. How to differentiate between original Naturactor Cover Face (made in Japan & made in China) & the imitation/fake ones?
There are several ways to differentiate between:
1. Original Naturactor Cover Face made in Japan & Naturactor Cover Face made in China
2. Original Naturactor Cover Face Japan & Imitation (Fake) Naturactor Cover Face Japan

TIPS TO DIFFERENTIATE NATURACTOR COVER FACE MADE IN JAPAN & NATURACTOR COVER FACE MADE IN CHINA 
(BOTH ORIGINAL VERSIONS)

TIPS #1: Logo / writing on the bottle
For Naturactor Cover Face made in Japan – “NATURACTOR” is written on the bottle
For Naturactor Cover Face made in China – Chinese character is written on the bottle

Tips #2: Tones/ codes
For Naturactor Cover Face made in Japan – Only 5 codes are available (130, 140, 141, 151 &171)
For Naturactor Cover Face made in China – 10 codes are available (130, 140, 141, 150, 151, 152, 153,161, 171, 181)

Tips #3: Code selections
For Naturactor Cover Face made in Japan & China – code selections are as above

Tips #4: Bar code/ hologram

For Naturactor Cover Face made in Japan – Japanese character written at the back
For Naturactor Cover Face made in China – Chinese character written at the back & has the hologram
P/s: For Naturactor Cover Face made in Japan, the hologram is not used anymore since there is MEIKO Malaysia who imported directly from Japan & they don’t use this hologram.
Tips #5: Bottle shape

For Naturactor Cover Face made in Japan – The bottle lid quite flat
For Naturactor Cover Face made in China – The bottle lid quite round & curvy

Tips #6: Box

For Naturactor Cover Face made in Japan – Each Naturactor has its own box
For Naturactor Cover Face made in China – 8 pcs Naturactor shared the same box
TIPS TO DIFFERENTIATE NATURACTOR COVER FACE MADE IN JAPAN 
(ORIGINAL & IMITATION)

Tips #1: Box
For Naturactor Cover Face made in Japan (original) – The box is more brown-ish colour
For Naturactor Cover Face made in Japan (imitation/fake) – The box is more yellow-ish colour

Tips #2: Logo on the box
For Naturactor Cover Face made in Japan (original) – Code is shown on the side of the box
For Naturactor Cover Face made in Japan (imitation/fake) – Code is not shown, but there is an “S” logo instead

Tips #3: Texture
For Naturactor Cover Face made in Japan (original) – Texture is not oily, smooth & compact
For Naturactor Cover Face made in Japan (imitation/fake) – Texture is oily, sticky & not compact

Tips #4: Codes

For Naturactor Cover Face made in Japan (original) – Each code on the side box is the same as the code on the back of the bottle
For Naturactor Cover Face made in Japan (imitation/fake) – Only has code at the back of the bottle. No code at the side box

EXTRA Tips #5: For Silky Lucent Powder – Codes

For Naturactor Silky Lucent Powder made in Japan (original) – Each code on the side box is the same as the code on the back of the bottle
For Naturactor Silky Lucent Powder made in Japan (imitation/fake) – Only has code at the back of the bottle. No code at the side box

EXTRA Tips #6: Weight
For Naturactor Silky Lucent Powder made in Japan (original) – Only has weight of 25g
For Naturactor Silky Lucent Powder made in Japan (imitation/fake) – Has bigger weight up to 50g

5. Where to get the original Naturactor Cover Face original from Japan at affordable price in Malaysia?

You can buy from us at:
Facebook: Naturactor Collections Page
Instagram: @elegancecosmetics
SMS/Whatsapp/Call: 0133986129 (Zunita)
Email: zunitaramli@gmail.com

We sell at cheaper price as low as RM41/pc instead of RM69/pc!
100% Original from MEIKO Japan or MONEY BACK GUARANTEE.

6. What are the ingredients of Naturactor Cover Face made in Japan? Are they safe & halal? Is there any side effect of using Naturactor Cover Face?
Yes, the ingredients are safe & halal. There is NO side effect of using Naturactor Cover Face.

Main ingredients:

Jojoba oil- To moisturize the skin
Mica- To moisture your skin
Tocopherol( Vitamin E )- To improve metabolism and immune system skin.

Taken from: MEIKO Malaysia website

7. Can Naturactor Cover Face use daily? How long a bottle of Naturactor Cover Face can last if I using it daily?
Yes, Naturactor Cover Face can be used daily. It can last up to 9 months if using daily.

8. If Naturactor Cover Face is safe, is it registered with Malaysia Ministry of Health (MOH)?
Yes. Naturactor Cover Face is registered with MOH. You can refer to the NOT number here (BPFK website)

9. Is Naturactor Cover Face safe for pregnant women?
Yes, Naturactor Cover Face is safe for pregnant women.

10. How to apply Naturactor Cover Face correctly so I can get the best flawless look?
There are several ways to apply Naturactor Cover Face to get the best flawless look.

You need :
1. MEIKO Revival Rose Face Mist (Any face mist can do but I strongly recommend this one)
2. MEIKO Foundation sponge / foundation brush (Not necessarily MEIKO, but this is the best in quality)
3. Naturactor Make Up Base

4. Naturactor Cover Face
5. Naturactor Pressed Powder (compact powder) or Naturactor Silky Lucent Powder (loose powder) as finishing powder
6. Naturactor Magical Lipstick

Method :
1. Spray your bare face using Revival Rose face mist.
2. After the face mist dries, apply Naturactor Make Up Base all over the face. If you use moisturizer, apply moisturizer prior Naturactor Make Up Base.
3. Apply Naturactor Cover Face all over the face using wet foundation sponge/ brush. If you have blemishes to cover, use Naturactor Cover Face #171(the green concealer) to the blemishes prior applying Naturactor Cover Face all over your face
4. Apply Naturactor Pressed powder or Naturactor Silky Lucent Powder using the sponge puff or brush
5. Your foundation make up is done. You can continue to 2nd step such as highlighting, applying eyeshadow, lipstick, etc.
6. Once finish, spray your face with the Revival Rose Face mist again. This is to ensure your make up lasts longer & to give fresh make up look.



11. Can I read other customer reviews who had tried/used this Naturactor Cover Face?
Yes, there are several reviews from our customers:
1. Review: Naturactor
2. Review: Naturactor Cover Face Meiko Japan
3. Review: Naturactor Cover Face Updated
4. Review: Naturactor Cover Face Meiko Japan
5. Meiko Cosmetics Naturactor Cover Face Review
6. [REVIEW] Naturactor Cover Face Japan

Get your ORIGINAL NATURACTOR COVER FACE MADE IN JAPAN NOW!!

You can buy from us at:
Facebook: Naturactor Collections Page
Instagram: @elegancecosmetics
SMS/Whatsapp/Call: 0133986129 (Zunita)
Email: zunitaramli@gmail.com

We sell at cheaper price as low as RM41/pc instead of RM69/pc!
100% Original from MEIKO Japan or MONEY BACK GUARANTEE.