RAYA PROMO BY ELEGANCE COSMETICS!

Salam all,

Sorry agak lambat sikit update Raya Promo kat blog ni. Jom grab our Raya Promo pada harga yang memang unbeatable ni!!

Selain dapat harga diskaun, anda juga akan dpt FREE gifts tauuuu!! Free gift:
~ FREE Span foundation
~ FREE Sample produk MEIKO
~ FREE Sampul raya ekslusif Elegance Cosmetics
~ FREE Katalog baru Elegance Cosmetics
** Yang best nya, jika anda bertuah, anda akan menerima SURPRISE DUIT RAYA dari Elegance Cosmetics!! Ada dalam sampul2 raya tu berisi duit raya bernilai RM1, RM5, RM10 & RM50!! So siapa laaa yang bertuah dapat RM50 tu yeeee 😀

RAYA PROMO
25 JUN – 5 JULY 2015
SMS/WA 0133986129

1) Naturactor Promo
1pc – RM39
3pcs – RM37/pc
6pcs – RM35/pc
*tak masuk pos
Product List
1) NR Summer Cake
2) NR Magical Lipstick
3) NR Pressed Powder
4) NR Make Up Base
5) NR Cover Face
6) NR Silky Lucent Powder
2) Octard Promo
1pc – RM49
3pcs – RM47/pc
6pcs – RM45/pc
*tak masuk pos
 Product List
1) OC Soft 2 Cake
2) OC Moisture 2 Foundation
3) OC Cover Foundation

3) MCCT Promo
1pc – RM63
3pcs – RM62/pc
6pcs – RM60/pc
*tak masuk pos

Tips: Steps by Steps Bagaimana Menyapu Foundation secara Flawless Menggunakan Span?

Saya banyak juga terima soalan dari customer tentang teknik yang betul untuk apply foundation bagi nampak perfectly flawless & tahan lama.

Tapi tahukah anda, penggunaan jenis span juga mempengaruhi hasil make up anda? Banyak expert prefer guna brush sebenarnya, tp saya personally lagi suka guna span foundation 🙂

Span foundation yang saya gunakan adalah from brand MEIKO Japan. Span ni bagi saya mmg worth dengan harga, sebab span ni boleh tahan guna setahun lebih tanpa koyak/rosak. Hasil guna foundation dengan span ni memang terbaik! Pemilihan span juga memang sgt penting, jika anda menggunakan span jenis lain, make sure anda gunakan span yang masih elok & xkoyak. Sebab span yang rosak akan menghasilkan foundation yang flacky & xrata.

Pelbagai jenis span foundation di pasaran, tapi span foundation yang berkualiti memberi hasil yang terbaik

Untuk mendapatkan foundation yang flawless, anda perlukan:

  • Foundation sponge – recommended guna MEIKO Foundation Sponge
  • Foundation – Naturactor Cover Face/ Octard/ MCCT atau any foundation yang anda guna
  • Loose Powder sebagai finishing powder – tak wajib tapi highly recommended

Cara penggunaan:

  • Cuci muka. Pastikan muka anda bersih dari sebarang kotoran
  • Jika anda menggunakan moisturizer, apply moisturizer dahulu
  • Basahkan span foundation. Sapu sedikit pada foundation & apply pada kawasan yang ada cela dahulu contohnya seperti eyebag (lingkaran gelap bawah mata), jerawat, jeragat. Concentrate pada kawasan ini dahulu
  • Apabila cela sudah cover, apply pada kawasan yang lain pula. Ratakan dengan nipis foundation tadi.
  • Sebagai finishing, boleh apply loose powder pada seluruh muka untuk dapatkan make up yang lebih gebu.


EXTRA: Apabila muka anda berpeluh, JANGAN sesekali lap muka anda dengan tisu! Sebaiknya cuma touch up dengan compact powder shj. Ini dapat memastikan make up anda tahan lebih lama 🙂

Harap tips ringkas ini dapat membantu! Ini cara saya, anda pula bagaimana? 😉

[FAQ] Naturactor, Octard & MCCT

Ramai bertanyakan kepada saya apa beza Naturactor, Octard & MCCT? Meiko foundation tu apa?
Di sini saya akan jelaskan secara terperinci perbezaan ketiga2 jenis foundation tersebut.

MEIKO FOUNDATION
Kebanyakan customer keliru bila sebut Meiko foundation. Meiko sebenarnya bukan nama produk – tetapi adalah nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik seperti Naturactor, Octard & MCCT. Diibaratkan seperti syarikat APPLE mengeluarkan produk seperti iphone, macbook & sebagainya. APPLE tu sendiri BUKAN nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk2 nya, sama seperti MEIKO. Meiko bukan nama produk, tetapi nama SYARIKAT yang mengeluarkan produk kosmetik.

Akan tetapi ramai customer sudah terbiasa menyebut “Meiko foundation”, atau “krim meiko” atau apa2 shj yang menggunakan nama MEIKO. Mengikut pemahaman ini, Meiko yang dirujuk sebagai  “Meiko foundation”, atau “krim meiko” adalah sebenarnya Naturactor Cover Face foundation.
 

NATURACTOR COVER FACE
Apabila kita menyebut Naturactor Cover Face, ianya adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Naturactor ialah ianya TIDAK BERMINYAK (berbanding foundation biasa), TAHAN LAMA (up to 8 jam!), RINGAN bila dipakai (seolah2 xmemakai apa2 foundation di muka) & COVERAGE YANG BAGUS (muka mmg sgt2 flawless!). Sesuai utk semua jenis kulit.

OCTARD COVER FOUNDATION
Apa pula bezanya dengan Octard Cover Foundation ni?
Octard juga adalah sejenis STICK foundation. Kelebihan Octard berbanding foundation yang lain adalah tekstur nya yang sangat lembab & mampu utk melembabkan kulit. Oleh itu Octard lebih sesuai dipakai oleh pemakai yang mempunyai kulit jenis kering. Dari segi coverage pula, tidak banyak beza dgn Naturactor Cover Face, sangat flawless bila dipakai. Ringan & juga tahan lama.

MC COVER & FACE TREATMENT (MCCT) 
MCCT lebih similar dengan Naturactor berbanding Octard. MCCT adalah versi terbaru bagi Naturactor Cover Face. Memandangkan ianya adalah versi terbaru, jadi coverage adalah terbaik, lebih baik dari Naturactor, lebih ringan, tahan lama & xberminyak. Sesuai utk semua jenis kulit.

Perbezaan Naturactor Cover Face, Octard Cover Foundation & MC Cover & Treatment
To order: SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
facebook: facebook.com/naturactorcollectionspage

100% ORIGINAL FROM MEIKO JAPAN
OR MONEY BACK GUARANTEE!!

[FAQ: Is Your Make Up Expired?]

Many people are not aware of expiration date of their cosmetic products. Expired cosmetics products are not safe to use & potentially cause skin irritation and other problem*.

Generally, cosmetics can be used safely for 3 years as long as they are unopened & kept under normal conditions (cool, dry & away from sunlight). If the product has been opened, it must be used within 3 years as long as the product has been tightly closed, stored in cool, dry & away from sunlight. However, the product may have been contaminated if you have directly touch it with your fingers or hands. Make sure that there is no discoloration, separation, changing of texture before use & stop using if there are any abnormal signs.

In case of Meiko products (Naturactor, octard & mcct), there is NO expired date stated in the packaging. It is because they have passed various types of safety/stability tests so that they can be safely used for 3 years. 


*Depends on skin condition
 


Get your original Meiko product from Japan now!
SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com
fb: facebook.com/naturactorcollectionspage

MEIKO PREORDER SALE!

MEIKO PREORDER SALE (2 – 15 MAY 2014)

SYARAT2:
1. SALE berlansung 2 – 15 MAY mengikut harga sale yang ditawarkan
2. Semua harga adalah TIDAK termasuk pos
3. Pembayaran hendaklah dibuat SEBELUM 15 MAY 2014 atau order anda akan digugurkan
4. Untuk order, boleh pm/sms/whatsapp 0133986129 atau email zunitaramli@gmail.com
5. semua produk adalah 100% ORIGINAL FROM MEIKO JAPAN ATAU JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN
6. Semua barang preorder akan diterima pada awal bulan 6, dalam 10 JUNE 2014.
7. Tracking number akan diberikan kepada anda setelah item dipos.

SKINCARE

VITAL ENERGY WHITENING C PLUS

Vital Energy Whitening C Plus adalah skincare yang mampu mencerahkan kulit. Dirumus khas dgn tambahan extra Vit C – skincare ini khas utk wanita yang berusia 35 ke atas.

1. VITAL ENERGY WHITENING C PLUS Lotion
2. VITAL ENERGY WHITENING X PLUS Milk
3. VITAL ENERGY WHITENING C PLUS Essence
4. VITAL ENERGY WHITENING C PLUS Cream

Harga asal: RM150
Harga SALE: RM140

HI CARE SKINCARE

Made from safe ingredients, suitable for all skin types. Does not contain any harmful material such as mercury, etc.

1. HI CARE Milk Lotion
2. HI CARE Skin Freshener
3. HI CARE Skin Lotion (Toner)

Harga asal: RM35 (each)
Harga SALE: RM24 (each)

PHYTOBREEZE SKINCARE (TRIAL SET)

PHYTOBREEZE Skincare adalah skincare yg diperbuat daripada 100% natural ingredient. Tidak mengandungi sebarang agen kimia yang berbahaya.
◆ artificial coloring additive-free
◆ synthetic perfume additive-free
◆ paraben free

1. PHYTOBREEZE Stem Force Booster (Essence) 5ml
2. PHYTOBREEZE Essence Lotion (Toner) 20ml
3. PHYTOBREEZE Treatment Cream 5ml

Harga asal:RM89 (set)
Harga SALE: RM59 (set)

NATURACTOR SKINCARE

Made with 100% from safe ingredients, this skincare does not contain any harmful material such as mercury, etc. Main ingredient is ALOE VERA. Suitable for all skin types.

1. Naturactor Facial Clean (Make Up Remover)
2. Naturactor Facial Foam
3. Naturactor Facial Freshener (penyegar)
4. Naturactor Moist Skin Cream (moisturizer)
5. Naturactor Night Cream

Harga asal: RM45 (each)
Harga SALE: RM39 (each)

OCTARD EX SKINCARE

Made from 100% safe ingredients, does not contain any harmful material such as mercury, etc. Octard EX Savon is made manually, takes 80 days to produce! Does not dry the skin, suitable from all skin types especially dry skin. Main ingredient is HONEY

1. OCTARD EX Savon (Facial Soap)
2. OCTARD EX Cream (Moisturizer)
3. OCTARD EX Jelly
4. OCTARD EX Milk (Milk – to soften the skin)
5. OCTARD EX Lotion (Toner)

Harga asal:RM85 (each)
Harga SALE:RM77 (each)

SERUZAD SKINCARE

Seruzad skincare terdiri dari 2 series :
1. SERUZAD US SERIES
2. SERUZAD WHITE C SERIES

Kedua2 siri seruzad ini basically adalah sama, cuma SERUZAD WHITE C SERIES ini mengandungi exttra Vit C yang berfungsi untuk mencerahkan kulit. 100% selamat & tidak mengandungi bahan berbahaya. Sesuai for all skin types.

1. SERUZAD S3 Black Off Clear (utk menghilangkan black & white heads)
2. SERUZAD C3 Facial Cleanser
3. SERUZAD White Cream C (boleh mencerahkan)
4. SERUZAD White Milk C (boleh mencerahkan)
5. SERUZAD White Lotion C (boleh mencerahkan) – Toner

Harga asal:RM85 (each)
Harga SALE: RM80 (each)

BB CREAM

MC BB CREAM

Mengandungi stem sel apple yang amat bagus utk kulit. Berfungsi utk merawat & membaiki struktur kulit muka disamping berfungsi sebagai foundation. Juga mampu melindungi kulit muka dari sinaran berbahaya UV (SPF45/PA++)

Harga asal: RM179
Harga SALE: RM159

FOUNDATION

MC COVER & FACE TREATMENT

MCCT adalah antara keluaran Meiko yang terbaru. Ia adalah improvement version of Naturactor Cover Face – improvement dari pelbagi segi:
1. Coverage lebih bagus
2. Lebih ringan bila dipakai di muka
3. Texture lebih halus
4. Oil control lebih bagus
5. Tahan lebih lama di muka
6. TIDAK waterproof. Boleh dibawa solat.

Harga asal:RM64
Harga SALE: RM57

POWDER

MC FACE POWDER

Finishing yang sgt bagus especially jika anda menggunakan foundation MCCT. FInishing yang sgt smooth & flawless.

Harga asal (REFILL): RM52
Harga SALE: RM47

NATURACTOR MAKE UP BASE, POWDER FOUNDATION & SILKY LUCENT POWDER

Naturactor Make Up Base digunakan sblm foundation utk make up tahan lg lama. Sesuai dipakai utk mereka yang cpt berpeluh & oily skin.

Naturactor Powder Foundation adalah foundation based powder. Sesuai for oily skin and boleh jd 2 way cake.

Naturactor Silky Lucent Powder juga dikenali sbg loose powder. Great finishing after using foundation. Texture sgt halus & ringan for flawless make up!

Harga asal: RM41 (each)
Harga SALE: RM37 (each)


LIPSTICK

NATURACTOR LIPSTICK

Matte type lipstick does not dry your lips. Contains moisturizing ingredients that can moisturize your lips.

Harga asal: RM40
Harga SALE: RM35

NATURACTOR MAGICAL LIPSTICK

Magic lipstick akan bertukar once applied on lips. Tahan lama sehingga 8 jam, anda tidak perlu reapply 2-3 kali. Sgt jimat!

Harga asal: RM40
Harga SALE: RM35

OCTARD LIPSTICK

Matte lipstick & sgt moist. Sesuai dipakai utk mereka yang mempunyai bibir yang kering. Tahan lama

Harga asal:RM50
Harga SALE: RM45

SERUZAD LIPSTICK

Merupakan matte lipstick, tidak mengeringkan bibir. Mengandungi agen pelembab yang mampu melembabkan bibir & lipstick tahan lebih lama!

Harga asal:RM85
Harga SALE: RM80

BLUSHER

MEIKO BLUSHER

100% from safe ingredients – does not contain any harmful ingredients.

Harga asal: RM41
Harga SALE:RM37

MASCARA & EYELINER

MC ESSENCE MASKARA DGN PELENTIK BULU MATA

Selain berfungsi sebagai mascara, MC mascara juga mengandungi pati essence bagi menjaga & menyuburkan bulu mata anda. Ia juga mampu melebatkan bulu mata kerana mengurangkan kadar keguguran bulu mata.

Harga asal: RM89
Harga SALE: RM84

Jika anda mahukan MC ESSENCE MASCARA shj;
Harga asal: RM69
Harga sale: RM64

NATURACTOR EYELINER & MASCARA

Naturactor Eyeliner known as 3D eyeliner. Very easy to apply & to clean up after use as well. Does not cause irritation & safe to use even for sensitive skin people.

Naturactor Mascara also one of best mascara from Meiko. Easy to apply & easy to remove as well.

Harga asal: RM40 (each)
Harga SALE: RM35(each)

FACE MIST

REVIVAL ROSE FACE MIST

Diperbuat daripada pati rose asli. Bau rose asli yang wangi & menyegarkan. Ia boleh digunakan sebelum & selepas make up.

Guna sebelum make up: Berfungsi sebagai moisturizer
Guna selepas make up: Berfungsi utk membuatkan make up tahan lagi lama

Harga asal:RM64
Harga SALE:RM59

MAKE UP UTENSILS/ MISCELLANEOUS


MC CONCEALER BRUSH
Penggunaan brush concealer amat penting bagi mendapatkan make up yg flawless & sempurna. MC Brush concealer direka khas sebagai concealer brush, diperbuat daripada 100% sintetik bagi memastikan concealer dpt disapu sepenuhnya pada muka utk mendapatkan kesan maksimum!

Harga asal: RM59
Harga SALE: RM49

MC FACE POWDER CASING

Casing MCFP didatangkan secara berasingan dengan MC Face Powder. Ini amat memudahkan kerana anda tidak perlu repurchase another casing bila MC Face powder sudah habis. Hanya perlu purchase REFILL shj & put it back to the casing – sgt jimat & convenient!

Harga asal:RM44
Harga SALE: RM40

MC FACE POWDER SPONGE

Juga didatangkan secara berasingan dengan MC Face Powder. Memberi kesan maksimum bila anda menggunakan MC Face Powder, sapuan akan jadi lebih rata & smooth!

Harga asal: RM14
Harga SALE:RM13


MEIKO FACE BRUSH
Suitable for make up application use. Original from MEIKO.

1. MEIKO Face Brush (big) -squirrel hair
2. MEIKO Face Brush (slide) – goat hair

[NEW] MC Face Powder

Salam all,

Now introducing the latest product from Meiko Japan!! MC Face Powder (MCFP) ni adalah salah satu produk dari brand MC Collections. Sesiapa yang pernah guna MC Collections Cover & Treatment (MCCT) Foundation tu, mesti familiar dgn MC Collections ni kan? Haa.. MCFP ni adalah compact powder utk brand MC Collections.

Apa yang special nya tentang MCFP berbanding compact powder biasa?
1. Plant-based cosmetic ingredients
~ Ia diperbuat 100% daripada bahan2 semulajadi. Main ingredients terdiri daripada extract daun, minyak aloe vera, dan talc palm (bahan2 untuk mengekalkan kelembapan kulit)

2. Able to improve and cure skin condition
~ Dengan menggunakan ekstrak aloe vera, compact powder ni mampu untuk mengecilkan pori2, melembutkan & mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga amat sesuai utk kulit wanita Asia.

3. Boleh bertindak sbg agen anti-penuaan – Menggunakan apple stem cell
~ Mesti pernah dgr pasal apple stem cell kan? Pernah tau tak apa apple stem cell tu? Apple stem cell ni sbnrnya dari Switzerland, mulanya bila apple2 kat situ boleh tahan sampai 4 bulan! Bayang kan apple tu xrosak & still segar sampai 4 bulan.. Cuba kita beli sebiji apple kt kedai, kita tgk berapa apple tu boleh bertahan kalau xmasuk dalam peti sejuk? Haa.. ini menunjukkan stem cell apple from Switzerland ni sgt bagus utk melambatkan proses penuaan.. sbb tu boleh tahan sampai 4 bulan! So saintis2 telah ambik apple stem cell from Swiss ni and apply dlm produk kosmetik, termasuklah dlm MCFP ni. So yes, MCFP ni jugak boleh bertindak sbg agen anti-penuaan. Menarik kan?

4. Mengandungi grape seed oil (minyak biji anggur?)
~ Grape seed oil ni dikatakan mengandungi 2x ganda kandungan Vitamin E daripada olive oil (minyak zaitun)! Vit E sgt bgs utk kulit kerana ia boleh membantu utk melindungi kulit dari partikel2 yg boleh menyebabkan penuaan kulit & ianya boleh melembutkan kulit!

Memang best kan? lain daripada yang lain, and you MUST have it! MCFP mmg kombinasi yang sgt bagus utk dipakai sekali dgn MCFP!

MCFP ni didatangkan dgn 3 kod warna;
P35 – fair skin (pinkish tone)
P45 – typical malay skin
P55 – sawo matang

MCFP ni yang bagus nya, casing dijual berasingan dgn span & refill. So kalau dah habis, boleh beli refill je.. senang kan? Boleh je kalau nk beli salah satu sahaja 😉

PRICE:
Casing – RM50
Refill – RM52
Span – RM14

Casing – RM50

Refill – RM52

Span – RM14

TO ORDER:
SMS/WHATSAPP 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com

MEIKO MC LATEST COLLECTION – Essence-in Mascara

Hello everyoneeee!!

Rasanya lama sgt xbuat review any MEIKO produk kt blog ni.. ada byk produk2 meiko terbaru.. nnt saya akan review one by one ya! And semuanya mmg hebat2.. mmg puas hati sgt2!!

Okay so today saya nak review 1 lagi produk baru dari MEIKO – MC Collections – ESSENCE-IN MASCARA. Nama pun mcm dah stunning kannn.. Let’s see the pictures of this beautiful Mascara 🙂

Nampak mcm mascara biasa kan.. tapi sebenarnya mascara ni mmg sgt2 LUAR BIASA!! Kelebihan mascara ni berbanding mascara lain;

1. Dense volume and curl upward
–> Berupaya untuk lebatkan dan melentikkan bulu mata

2. Eyelash treatment mascara

3. Mascara which creates a dense eyelashes that it was said that there comes while care eyelashes.

4. Beautiful last a long time without being blurred in the film type.

5. Easy OFF with hot water.
–> xperlu make up remover pun boleh tanggal,. tp TAK MUDAH ditanggalkan kalau gosok2 mata atau mcm menangis ke, kena hujan ke.. xde la mcm mata panda! hehe

6. Diperbuat daripada 10 different formulations (moisturizing ingredient)
–> Mampu utk menguatkan bulu mata dari akar ke hujung, mengurangkan keguguran bulu mata.
–> Antara kandungan ingredients daripada sumber tumbuh2an :
– Arnica flower extract
– Nettle-flower extract
-Yaw Japanese red pine cone extract
– Rosemary extract
– Chamomile flower extract

7. Proprietary brush fits eyelid perfectly!
–> Section thinner styling efficiently difference in length of leg hair.
–> natural finish spread radially.

8. Both ease of drop and durability of beauty
–> Due to water, sweat, tears, it does not become strong to rub or bleeding in = panda eyes!
–>The exquisite combination fee of wax, I keep naturally beautiful curls!

So.. apa lagi yang anda mahukan daripada MASCARA? Mmg semua kebaikan pada mascara ada pada MC ESSENCE-IN MASCARA!! So dapatkannya skg!! Email zunitaramli@gmail.com or whatsapp 0133986129 to order 🙂

PRICE: RM69*
*excluding postage