Blog

5 Kesilapan Mencuci Muka

Kadang-kadang, kita dah pakai pencuci muka paling bagus pun, masih kurang berkesan untuk mendapatkan wajah yang “flawless” tanpa cela. Adakah pencuci itu tidak berkesan? Mungkin ya dan mungkin tidak. Ada banyak faktor penyumbang kepada situasi ini — tidak hanya pada pencuci itu sendiri. Ada banyak faktor kenapa pencuci muka yang terbaik itu kita rasa kurang berkesan. […]

0 comments

RAYA PROMO BY ELEGANCE COSMETICS!

Salam all, Sorry agak lambat sikit update Raya Promo kat blog ni. Jom grab our Raya Promo pada harga yang memang unbeatable ni!! Selain dapat harga diskaun, anda juga akan dpt FREE gifts tauuuu!! Free gift:~ FREE Span foundation~ FREE Sample produk MEIKO~ FREE Sampul raya ekslusif Elegance Cosmetics~ FREE Katalog baru Elegance Cosmetics** Yang […]

0 comments

[Fakta atau Auta?] Naturactor Cover Face menyumbat pori-pori?

Beberapa hari lalu ada seorang pelanggan  whatsapp saya, dia kata nak beli foundation. Tapi dia ragu-ragu sebab katanya, ada Make Up Artist (MUA) yang agak terkenal memberitahu dia yang Naturactor ini menyumbat pori-pori! Jadi dia mahu kan kepastikan samada betul kah Naturactor Cover Face ini menyumbat pori-pori atau tidak. Apa kata anda? Adakah anda yakin Naturactor Cover Face menyumbat […]

0 comments

PRODUCT REVIEW: URB LIFE Hand Care Treatment

Kalau dinamakan wanita, semestinya kita menjaga kecantikan dari hujung rambut sampai hujung kaki kan? Takkan muka je cantik.. tapi tangan berkedut2, kering & nampak tua sebelum usia. Keanjalan kulit sebenarnya dipengaruhi oleh beberapa faktor & salah satu faktor adalah keseimbangan air dalam badan & kulit. Ini bermakna, jika badan kita kekurangan air, kulit kita akan […]

0 comments

MEIKO CNY PREORDER SALE!!

MEIKO CNY PREORDER SALE (26 JAN – 30 JAN 2015) SILA BACA TERMS & CONDITIONS dengan teliti Ya. If xfaham Boleh tanya ☺️ TERMS & CONDITIONS1. Ini adalah PREORDER SALE. Harga yang tertera adalah Harga SALE, iaitu lebih murah dari normal price kami & sudah tentu lebih murah berbanding kedai.2. Harga yang dipaparkan TIDAK termasuk […]

0 comments

MAKE UP REVIEW: Naturactor Summer Cake

After few days mencari2 produk yang bagus utk direview (semua produk MEIKO pun mmg bagus, cuma nk pilih tu pening kepala,haha!), so I came out with this product – Naturactor Summer Cake – memandangkan ramai yang bertanya kepada saya & confuse product ni dengan Naturactor Pressed Powder. Apa itu Naturactor Summer Cake?Naturactor Summer Cake adalah […]

0 comments